Falafel burger
vote now
Składniki na falafel
puszka ciecierzycy ( 400 gr )łyżeczka harissyłyżeczka kminkułyżeczka kolendrypół cebuli drobno posiekanejgarść świeżej kolendry drobno posiekanej2 łyżki bułki tartejjajkosólszczypta kurkumyDodatki
sałata lodowaogórekrzodkiewkaszczypiorekpikantna salsa pomidorowachleb naantzatzikiPrzygotowanie
Wszystkie składniki na falafel mieszamy razem na jednolitą masę ( w przypaku rzadkiej masy dosypujemy więcej bułki tartej ).Formujemy burgery i odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinęSkrapiamy oliwą i grillujemy z obu stron do otrzymania złocistego koloruSerwujemy na ugrillowanym pieczywie naan ze świeżymi warzywami polane tzatzikami oraz salsą.Smacznego
puszka ciecierzycy ( 400 gr )łyżeczka harissyłyżeczka kminkułyżeczka kolendrypół cebuli drobno posiekanejgarść świeżej kolendry drobno posiekanej2 łyżki bułki tartejjajkosólszczypta kurkumyDodatki
sałata lodowaogórekrzodkiewkaszczypiorekpikantna salsa pomidorowachleb naantzatzikiPrzygotowanie
Wszystkie składniki na falafel mieszamy razem na jednolitą masę ( w przypaku rzadkiej masy dosypujemy więcej bułki tartej ).Formujemy burgery i odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinęSkrapiamy oliwą i grillujemy z obu stron do otrzymania złocistego koloruSerwujemy na ugrillowanym pieczywie naan ze świeżymi warzywami polane tzatzikami oraz salsą.Smacznego
Grillowanie
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!