Domowe batoniki musli

vote now
Domowe batoniki musli


Pyszne... Idealne na śniadanie jak również jako przekąska do pracy czy na podwieczorek. Idealne na każdą porę dnia, kiedy mamy ochotę na schrupanie czegoś pysznego. Przepis pochodzi z książki Nigelli Lawson „Nigella ekspresowo”.



Składniki:
1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego 250 g płatków owsianych (górskich, nie błyskawicznych) 75 g wiórków kokosowych 100 g suszonej żurawiny 125 g mieszanki nasion (słonecznik, dynia, sezam) 125 g niesolonych fistaszków
W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki, dolej mleko skondensowane, i dobrze wymieszaj.
Formę o wymiarach 23 x 33 cm natłuść i wyłóż papierem do pieczenia, na to wylej przygotowaną mieszankę i wyrównaj
Piecz około 1 godziny w temperaturze 130ºC. Po około 15 minutach od wyjęcia pokrój na kostki. Smacznego!



B Babeczka piecze... i gotuje

Komentarze

Oceń ten przepis:




+