Domowe cordon bleu - przepis na pyszne danie
Nie jest tajemnicą, że Ptitchef jest prawdziwym cordon bleu! Do tego stopnia, że postanowił podzielić się z wami swoim przepisem ;-) Podążaj za przewodnikiem:
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania10 min
Na talerz wsypać odrobinę mąki i obtoczyć w niej jedną stronę kotleta.
Połóż plasterek sera i pół plasterka szynki na nieposypanej mąką stronie kotleta.
Złożyć kotleta na pół.
Zanurzyć cordon bleu w roztrzepanych jajkach, a następnie w bułce tartej. Dobrze posmaruj brzegi, aby skleiły się podczas smażenia.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu i smażyć kotleta z każdej strony przez 5 minut.
I gotowe, cordons bleus są idealne do skosztowania z zieloną fasolką lub puree ziemniaczanym!
Obserwacje
Kotlety: można je zastąpić cielęciną lub kurczakiem, zawsze w cienkim formacie.
Bułka tarta: jeśli chcesz uzyskać bardziej chrupiącą bułkę tartą, po prostu zanurz cordon bleu w jajku, a następnie w bułce tartej po raz drugi.
Ser: ser użyty w przepisie można zastąpić serem fromage frais, takim jak Philadelphia.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 394Kcal
- Węglowodany: 26.7g
- Tłuszcze: 11.2g
- Tłuszcze nasycone: 5.1g
- Białka: 45.4g
- Błonnik: 1.5g
- Cukry: 1g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 9
Informacje żywieniowe za 1 porcję (205g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis