Domowe malibu
zagłosuj teraz
Jako aperitif, dlaczego nie spróbować kieliszka Malibu ;-) Ten likier wykonany z rumu przemysłowego, ekstraktu kokosowego i cukru jest naprawdę łatwy w przygotowaniu! Oto dowód w postaci naszego domowego przepisu, objaśnionego krok po kroku, aby uzyskać niepowtarzalny rezultat! Twoi goście nie będą w stanie oprzeć się temu egzotycznemu akcentowi aperitifu! Na zdrowie ☺
Składniki
15
Materiały
- Pusta szklana butelka o pojemności 1 litra.
Przygotowanie
Wlej wszystkie składniki do dzbanka.
Wyjmij nasiona z laski wanilii i dodaj je do mieszanki. Dobrze wymieszaj.
Przelej wszystko do pustej butelki. Schłódź przez 2 dni przed użyciem, aby uwolnić aromat wanilii.
A teraz domowe Malibu jest gotowe!
Obserwacje
Przechowywanie: 3 do 4 tygodni w lodówce.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 150Kcal
- Węglowodany: 12.2g
- Tłuszcze: 5g
- Tłuszcze nasycone: 4.1g
- Białka: 1.9g
- Błonnik: 0g
- Cukry: 8.1g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 6
Informacje żywieniowe za 1 porcję (69g)
Atrybuty
Przechowywać w lodówce
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:


Oceń ten przepis