Kiełbasa czekoladowa

zagłosuj teraz
Desser
łatwe
2 h
199 Kcal

Istnieje coś takiego jak słodka kiełbasa i jest naprawdę dobra! Oto dowód:

Składniki

15

Materiały

  • Folia aluminiowa (lub folia z tworzywa sztucznego)

Przygotowanie

  • Kiełbasa czekoladowa - Przygotowanie krok 1Rozpuść czekoladę z masłem. Dobrze wymieszaj i dodaj cukier oraz całe jajko. Ponownie wymieszaj.
  • Kiełbasa czekoladowa - Przygotowanie krok 2Rozdrobnij herbatniki na grube kawałki: nie powinny być całkowicie sproszkowane, ale też nie powinny być zbyt grube.
  • Kiełbasa czekoladowa - Przygotowanie krok 3Dodaj pokruszone herbatniki do masy czekoladowej. Dobrze wymieszaj i umieść połowę na arkuszu folii aluminiowej.
  • Kiełbasa czekoladowa - Przygotowanie krok 4Zwiń w dużą kiełbasę i skręć końce razem, tworząc kształt kiełbasy. Z pozostałego ciasta uformuj drugą kiełbaskę. Schłodź przez 2 godziny.
  • Kiełbasa czekoladowa - Przygotowanie krok 5Zdejmij folię z kiełbasek i posyp je cukrem pudrem. Przesuń po nich dłońmi, aby się przykleiły.
  • Kiełbasa czekoladowa - Przygotowanie krok 6Kiełbasa czekoladowa jest już gotowa!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Przechowywanie:<\/b> maksymalnie 2 do 3 dni, najlepiej świeże (jajko jest surowe, więc nie ma ryzyka).

Marshmallows:<\/b> jeśli jesteś wielkim fanem tych słodkich przysmaków, możesz dodać kilka pokrojonych na kawałki do swojego przygotowania.

Alternatywy:<\/b> jeśli lubisz orzechy, dodaj orzechy laskowe, migdały lub inne orzechy zamiast herbatników. Twoja mieszanka nie będzie wyglądać jak kiełbasa, ale nadal będzie smakować świetnie ;-)

Folia aluminiowa:<\/b> nada kiełbasie bardziej realistyczny wygląd. Możesz jednak użyć celofanu, który jest łatwiejszy w obsłudze.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 199Kcal
  • Węglowodany: 21g
  • Tłuszcze: 11.5g
  • Tłuszcze nasycone: 7.2g
  • Białka: 2.2g
  • Błonnik: 1.2g
  • Cukry: 12.3g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 9
Informacje żywieniowe za 1 porcję (41g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: