Génoise, łatwy przepis
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Piękny biszkopt, do którego jesteśmy przyzwyczajeni we Włoszech (lepiej znany jako Pan di Spagna) :-)
Składniki
		
			
			10
			
		
	
																		Materiały
- Trzepaczka elektryczna
 - Tortownica o średnicy 26 cm
 
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania30 min
Umieść jajka, sól, wanilię i połowę cukru w misce.
Ubijać z pełną prędkością przez 5 minut. Masa powinna spęcznieć i zgęstnieć. Dodaj drugą połowę cukru i ubijaj przez kolejne 1-2 minuty.
Przesiać mąkę do masy i delikatnie wymieszać z ciastem.
Wlać do wysmarowanej masłem formy i piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
A teraz biszkopt jest gotowy!
Obserwacje
Biscuit génoise: nie należy mylić ciasta génoise z biscuit génoise, który jest przygotowywany w inny sposób.
 
 Podstawowy przepis na wiele ciast: podobnie jak biszkopt, ciasto biszkoptowe doskonale nadaje się do przygotowywania ciast przekładanych.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 120Kcal
			
		- Węglowodany: 20.9g
 - Tłuszcze: 2.2g
 - Tłuszcze nasycone: 0.6g
 - Białka: 3.9g
 - Błonnik: 0.5g
 - Cukry: 12.7g
 - ProPoints: 3
 - SmartPoints: 5
 
Informacje żywieniowe za 1 porcję (45g)
		
					
		
			Atrybuty
Można zamrozić
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        


Oceń ten przepis