Génoise, łatwy przepis
zagłosuj teraz
Piękny biszkopt, do którego jesteśmy przyzwyczajeni we Włoszech (lepiej znany jako Pan di Spagna) :-)
Składniki
10
Materiały
- Trzepaczka elektryczna
- Tortownica o średnicy 26 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania30 min
Umieść jajka, sól, wanilię i połowę cukru w misce.
Ubijać z pełną prędkością przez 5 minut. Masa powinna spęcznieć i zgęstnieć. Dodaj drugą połowę cukru i ubijaj przez kolejne 1-2 minuty.
Przesiać mąkę do masy i delikatnie wymieszać z ciastem.
Wlać do wysmarowanej masłem formy i piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
A teraz biszkopt jest gotowy!
Obserwacje
Biscuit génoise: nie należy mylić ciasta génoise z biscuit génoise, który jest przygotowywany w inny sposób.
Podstawowy przepis na wiele ciast: podobnie jak biszkopt, ciasto biszkoptowe doskonale nadaje się do przygotowywania ciast przekładanych.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 120Kcal
- Węglowodany: 20.9g
- Tłuszcze: 2.2g
- Tłuszcze nasycone: 0.6g
- Białka: 3.9g
- Błonnik: 0.5g
- Cukry: 12.7g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 5
Informacje żywieniowe za 1 porcję (45g)
Atrybuty
Można zamrozić
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:



Oceń ten przepis