Petitchef PL

Rolada z ciasta francuskiego z warzywami

Danie główne
1 porcji
2 h
15 min
łatwe
Po prostu palce lizać:) Pomysł na szybki, pyszny oraz efektowny obiad:) Przepis który na stałe zagościł w moim codziennym repertuarze kulinarnym. Mój mąż bynajmniej nie pozwoli mi zapomnieć o tym przepisie i co chwile prosi mnie żebym to zrobiła :) jeszcze nie spotkałam się z opinią żeby komuś to nie smakowało, 100% pewniak :) ciasto francuskie ma w sobie coś naprawdę magicznego, jak narazie każda potrawa z nim smakuje wybornie :D Polecam wszystkim smakoszom dobrej i zdecydowanie szybkiej kuchni ;) Przepis

Składniki

Liczba porcji: 1
opakowanie ciasta francuskiego

pół papryki czerwonej

2 ogórki kiszone

garść oliwek

pierś z kurczaka

przyprawa gyros

1/4 puszki kukurydzy

1/2 cebuli

ser żółty {ok 30dkg}

zioła prowansalskie

Przygotowanie

  • Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą i smażymy:)
  • Warzywa myjemy, kroimy w kosteczkę.
  • Ciasto wykładamy na blasze, wykładamy warzywa i mięso. Trzemy ser żółty na tarce. Posypujemy serem resztę składników oraz ziołami prowansalskimi lub oregano.
  • Rolujemy ciasto:) Wkładamy do rozgrzanego piekarnika w temp. 200*C na 15 minut.





Oceń ten przepis:



Menu dnia

Otrzymuj codzienne menu: