Petitchef PL

CARBONARA, wersja vege.






Na potrzeby niejedzenia mięsa w tygodniu, powstała moja nowa wersja spaghetti carbonara z 

pieczarkami i pomidorkami truskawkowymi. 

Chyba zdecydowanie wolę taką wersje, bez jajek i bekonu. 

Lekko a do tego cieszy oko wizualnie na talerzu.

Spróbujcie nowych smaków.






s k ł a d n i k i :

12 pieczarek

10 pomidorków truskawkowych

3 ząbki czosnku

pół cebuli

200 ml śmietanki 30%

pół szklanki mleka

gałka muszkatołowa

pieprz

ziele angielskie

sól

pół lampki białego wina

makaron spaghetti



w y k o n a n i e :

Siekamy cebulę w kostkę, czosnek w talarki. Pieczarki w plasterki.

Całość wrzucamy na patelnię z oliwą z oliwek, dusimy. Podlewamy winem, mlekiem i śmietanką.

Doprawiamy do smaku.

Gotujemy sos na bardzo wolnym ogniu.

Dodajemy pomidorki pocięte na połówki. 

Mieszamy i podejemy od razu z makaronem.














Oceń ten przepis:



Menu dnia

Otrzymuj codzienne menu: