Mini gofry czekoladowe
zagłosuj teraz
Ciesz się tymi mini goframi z czekoladą jako przekąską. Rezultat jest zarówno wilgotny, jak i chrupiący, co czyni je wyjątkowo smacznymi :-) Krok po kroku pokażemy Ci, jak wykonać ten super prosty przepis, korzystając z naszych opisanych kroków, zdjęć i wideo ↓ ↓
Składniki
12
Materiały
- Gofrownica
- Maszyna do ugniatania
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania1 h 30 m
Gotowania4 min
Ciepłe mleko wymieszać z drożdżami i odstawić na 10 minut.
Umieść cukier, mąkę i jajko w misce miksera i dodaj mleko z drożdżami (drożdże nie mogą mieć kontaktu z cukrem). Wyrabiać ciasto przez około 4 minuty.
Stopniowo dodawać pokrojone na kawałki masło, kontynuując ugniatanie. Na koniec ugniatać przez około 10 minut, aby dokładnie dodać masło. Przykryć miskę folią i schłodzić przez 1 godzinę.
Uformuj małe kawałki ciasta o wadze 21 gramów i piecz w gofrownicy przez około 2 min 30 (w zależności od mocy urządzenia).
Wyjmij mini gofry i pozostaw do ostygnięcia. Rozpuść czekoladę z olejem kokosowym i zanurz w niej jedną stronę gofra. W razie potrzeby użyj drewnianego szpikulca. Schłodzić gofry przez 30 minut.
A teraz twoje mini gofry czekoladowe są gotowe!
Obserwacje
Z 12 porcji otrzymasz 24 mini gofry.
Można je również podawać bez dodatków lub z ulubionym smarowidłem lub dżemem!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 247Kcal
- Węglowodany: 25.5g
- Tłuszcze: 13.7g
- Tłuszcze nasycone: 7.9g
- Białka: 4.2g
- Błonnik: 2g
- Cukry: 8.9g
- ProPoints: 7
- SmartPoints: 10
Informacje żywieniowe za 1 porcję (62g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:






Oceń ten przepis