Gofry brownie
zagłosuj teraz
Wszyscy kochamy brownie, to ciasto prosto z Ameryki. Ale co by było, gdybyśmy nieco urozmaicili nasze gotowanie, przygotowując je w stylu belgijskim, czyli jako gofry? To prosty i skuteczny pomysł, który z pewnością przypadnie do gustu każdemu!
Składniki
6
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania4 min
Rozpuść razem czekoladę i masło.
Po roztopieniu dodać cukier, następnie roztrzepane jajka i na końcu mąkę.
Wlać masę do rozgrzanej gofrownicy i piec przez 4 minuty.
Twoje gofry brownie są gotowe, teraz wystarczy dodać odrobinę bitej śmietany, aby uzyskać jeszcze smaczniejszy efekt!
Obserwacje
Przechowywanie: Jak wszystkie gofry, najlepiej przykryć je po upieczeniu, aby jak najdłużej zachowały swoją miękkość.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 434Kcal
- Węglowodany: 32.7g
- Tłuszcze: 30.7g
- Tłuszcze nasycone: 18.9g
- Białka: 5.5g
- Błonnik: 2.2g
- Cukry: 23.5g
- ProPoints: 12
- SmartPoints: 21
Informacje żywieniowe za 1 porcję (97g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:



Oceń ten przepis