ZIELONY KOKTAJL Z JARMUŻEM, ŚLIWKAMI, MANGO I BORÓWKAMI
vote now
GREEN SMOOTHIE WITH PURPLE KALE, PLUMS, BLUEBERRIES AND MANGO
Zapraszam na dwudziesty już! zielony koktajl z serii KOKTAJLOVE PIĄTKI.
Tym razem miksuję fioletowy jarmuż, słodkie i soczyste śliwki węgierki, pyszne mango i dorodne borówki amerykańskie.
Wiem, że efekt nie jest stricte zielony i może na pierwszy rzut oka, tak bardzo nie zachęca, ale całość smakuje lepiej niż wygląda :P Koktajl jest słodki, kremowy a przede wszystkim naładowany dużą ilością witamin i minerałów.
Zapraszam do miksowania i przypominam również, że dziś wieczorem kończy się mój konkurs. Jeszcze macie szansę wygrać prenumeratę fajnego magazynu e!stilo. Szczegóły tu. Na wasze zgłoszenia czekam do 24-ej, ogłoszenie wyników w poniedziałek.
SKŁADNIKI(2 duże lub 4 małe porcje):
5 gałązek fioletowego jarmużu6 śliwek węgierek2 garście borówki amerykańskiej1 mango2 banany3 szklanki filtrowanej wody
Zapraszam na dwudziesty już! zielony koktajl z serii KOKTAJLOVE PIĄTKI.
Tym razem miksuję fioletowy jarmuż, słodkie i soczyste śliwki węgierki, pyszne mango i dorodne borówki amerykańskie.
Wiem, że efekt nie jest stricte zielony i może na pierwszy rzut oka, tak bardzo nie zachęca, ale całość smakuje lepiej niż wygląda :P Koktajl jest słodki, kremowy a przede wszystkim naładowany dużą ilością witamin i minerałów.
Zapraszam do miksowania i przypominam również, że dziś wieczorem kończy się mój konkurs. Jeszcze macie szansę wygrać prenumeratę fajnego magazynu e!stilo. Szczegóły tu. Na wasze zgłoszenia czekam do 24-ej, ogłoszenie wyników w poniedziałek.
SKŁADNIKI(2 duże lub 4 małe porcje):
5 gałązek fioletowego jarmużu6 śliwek węgierek2 garście borówki amerykańskiej1 mango2 banany3 szklanki filtrowanej wody
PRZYGOTOWANIE:
Wszystko dokładnie myjemy. Śliwki i mango (obrane) pozbawiamy pestek. Z jarmużu odrywamy zdrewniałe końcówki a resztę rozrywamy w dłoni na kawałki. Wrzucamy wszystko do blendera. Dodajemy wodę i miksujemy na gładko. Jeśli nie wypijamy wszystkiego od razu, resztę przechowujemy w szklanej butelce/słoiku w lodówce do 2 dni.
Na zdrowie! ☺
It's the twentieth! green smoothie from my with SMOOTHIE FRIDAYS series.
This time, I will mix purple kale, sweet and juicy prunes, delicious mangoe and ripe blueberries.
I know that the effect is not strictly green and may, at first glance be not so much appetizing, but the whole thing tastes better than it looks: P Smoothie is sweet, creamy and most of all loaded with plenty of vitamins and minerals.
This time, I will mix purple kale, sweet and juicy prunes, delicious mangoe and ripe blueberries.
I know that the effect is not strictly green and may, at first glance be not so much appetizing, but the whole thing tastes better than it looks: P Smoothie is sweet, creamy and most of all loaded with plenty of vitamins and minerals.
INGREDIENTS(2 large or 4 small portions):
5 sprigs of purple kale6 purple plums2 handfuls of blueberries1 mango2 bananas3 C filtered water
PREPARATION:
Wash everything thoroughly. Remove the pits and stones from the mango and plums. Remove the hard ends from kale leaves. Peel and cut the mango and put in a blender with all the other ingredients. Mix until smooth. If you're not drinking everything at once, store the rest in a glass bottle/jar in the fridge for up to 2 days.
Cheers! ☺
Food Porn Vegan Style
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!