Czekoladowe popcorny z piankami marshmallow
zagłosuj teraz
Na czas filmu proponujemy bardzo słodki popcorn! Nawet bardziej niż popcorn karmelowy. Tym razem przygotowaliśmy polewę czekoladową i pianki marshmallow, które sprawią, że Twoje kubki smakowe eksplodują! Idealne połączenie dla Twojego popcornu! Gotowy?
Składniki
6
Do popcornu:
Polewa:
Materiały
- patelnia, miska, mikrofalówka
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania15 min
Gotowania5 min
Przygotowanie popcornu:
Rozgrzać olej na nieprzywierającej patelni. Następnie dodać ziarna kukurydzy i przykryć patelnię, aby popcorn mógł się uprażyć.W zależności od siły ognia, wyjście zajmie mniej lub więcej czasu. Około 5-7 minut. Odłożyć.
Polewa:
W misce umieścić czekoladę w kawałkach + pianki. Roztopić w mikrofalówce przez 1 minutę.Wymieszaj i szybko dodaj do popcornu, zanim mieszanina ostygnie.
Mieszaj dwiema łyżkami (nasmarowanymi olejem słonecznikowym), aż cały popcorn zostanie pokryty masą czekoladową.
Umieść popcorn na tacy z papierem do pieczenia i pozostaw do wyschnięcia.
I gotowe! :D
Obserwacje
* Jeśli popcorn jest nieco lepki nawet po wysuszeniu, można go schłodzić w lodówce, czekolada stwardnieje i będzie świeży, chrupiący i pyszny :)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 180Kcal
- Węglowodany: 19.1g
- Tłuszcze: 10.7g
- Tłuszcze nasycone: 4.1g
- Białka: 1.4g
- Błonnik: 1.8g
- Cukry: 13.1g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (40g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis