Surówka z Czerwonej Kapusty II
vote now
Warzywa na naszych talerzach powinny dominować nad resztą pożywienia. Dlatego warto robić surówki. Taka, może zastąpić też podwieczorek czy kolację. Prosta, smaczna i zdrowa.
Ps. wychodzi na to, że to pierwszy udokumentowany przepis, który pochodzi z mojej diety zdrowotnej ;)
Surówka z Czerwonej Kapusty IISkładniki:300 g czerwonej kapusty1 jabłko30 g szalotki2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego2 łyżki soku z cytryny
Ps. wychodzi na to, że to pierwszy udokumentowany przepis, który pochodzi z mojej diety zdrowotnej ;)
Surówka z Czerwonej Kapusty IISkładniki:300 g czerwonej kapusty1 jabłko30 g szalotki2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego2 łyżki soku z cytryny
Kapustę poszatkuj, posól i ugnieć ręką. Dodaj starte na tarce jabłko i posiekaną szalotkę. Wlej sok z cytryny i olej. Dopraw do smaku solą i pierzem.
SMACZNEGO! źródło: przepis własnyNikol Od Kuchni
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!