Surówka z Czerwonej Kapusty II

vote now
Surówka z Czerwonej Kapusty II

Warzywa na naszych talerzach powinny dominować nad resztą pożywienia. Dlatego warto robić surówki. Taka, może zastąpić też podwieczorek czy kolację. Prosta, smaczna i zdrowa.

Ps. wychodzi na to, że to pierwszy udokumentowany przepis, który pochodzi z mojej diety zdrowotnej ;)

Surówka z Czerwonej Kapusty IISkładniki:300 g czerwonej kapusty1 jabłko30 g szalotki2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego2 łyżki soku z cytryny
Kapustę poszatkuj, posól i ugnieć ręką. Dodaj starte na tarce jabłko i posiekaną szalotkę. Wlej sok z cytryny i olej. Dopraw do smaku solą i pierzem.
SMACZNEGO!
źródło: przepis własny
N Nikol Od Kuchni

Komentarze

Oceń ten przepis:




+