Roladki z bakłażana w frytkownicy powietrznej
Przepis zapobiegający marnotrawstwu, który możesz zjeść, gdy tylko będziesz gotowy, aby cieszyć się ciągnącym się serem: roladki z bakłażana we frytkownicy powietrznej sprawiają, że usta stają się wodniste od samego patrzenia na nie. Nadziewaliśmy je mozzarellą i boczkiem (który uwalnia tłuszcz podczas gotowania i sprawia, że nie można się im oprzeć), ale można je również wypróbować z szynką i serem scamorza lub speckiem i galbanino. Postępuj zgodnie z procedurą krok po kroku, a w mniej niż 20 minut będziesz serwować pyszne roladki z bakłażana z lekko chrupiącą skórką i rozpływającym się nadzieniem. Napisz nam w komentarzach, czy Ci smakowały i nie zapomnij sprawdzić wszystkich innych bardzo szybkich przepisów na frytownice powietrzne, które przygotowaliśmy dla Ciebie na stronie.
Składniki
Materiały
- Frytkownica powietrzna
- Deska do krojenia
- Nóż
Przygotowanie
Pokrój bakłażany (o grubości około 3 mm) wzdłuż. Nie rób ich zbyt cienkich, w przeciwnym razie trudno będzie je zwinąć.
Grillować na patelni lub na żeliwnym ruszcie.
Pozostawić do ostygnięcia, a następnie dodać plasterek boczku, trochę startej mozzarelli i posypać pieprzem na każdym plasterku.
Teraz zwinąć każdy plaster bakłażana z nadzieniem i lekko posmarować roladki odrobiną oliwy z oliwek (w razie potrzeby przymocować je mokrą wykałaczką).
Umieść bułki w koszu frytownicy powietrznej (wyłożonym papierem do pieczenia) i piecz przez 6 minut w temperaturze 200°.
Roladki z bakłażana we frytkownicy są gotowe.
FAQ ❓
Jak długo mogę przechowywać roladki z bakłażana we frytkownicy?
Czego mogę użyć zamiast boczku?
Czego mogę użyć zamiast mozzarelli do zrobienia roladek z bakłażana?
Czy mogę przygotować cały przepis na roladę we frytkownicy?
Co zrobić z pozostałymi bakłażanami?
Czy do przygotowania roladek z bakłażana we frytkownicy powietrznej potrzebna jest sól?
Odżywianie
- Węglowodany: 5.6g
- Tłuszcze: 20.5g
- Tłuszcze nasycone: 9g
- Białka: 20.1g
- Błonnik: 2.1g
- Cukry: 3g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 10






Oceń ten przepis