Prefou z czosnkiem i pietruszką
zagłosuj teraz
Chrupiący chleb z masłem i czosnkiem... Trzeba przyznać, że ten rodzaj pewniaka ma w sobie wszystko :-D Cóż, taka jest idea Préfou! Ten specjał z Wandei jest idealny jako aperitif! A dla dodatkowego smaku dodaliśmy świeżą pietruszkę: wspaniały dodatek. Po kilku minutach w piekarniku otrzymasz łatwy, złocisty przepis na aperitif. Tylko od Ciebie zależy, jak go przygotujesz, korzystając z poniższych instrukcji krok po kroku ↓
Składniki
6
Materiały
- Hachoir
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
Obierz i posiekaj ząbki czosnku.
W rozdrabniaczu zmiksuj posiekane miękkie masło, czosnek i natkę pietruszki.
Przekrój bagietkę wzdłuż i posmaruj obie strony poprzednią mieszanką. Zamknij chleb, owiń folią spożywczą i schłódź przez 30 minut.
Pokrój chleb na małe kawałki (około 1 cm szerokości) i piecz przez 10 do 15 minut w temperaturze 200°C.
Teraz jest gotowe! Smacznego i dziel się ciepłem :-)
Obserwacje
Prefou można udekorować innymi składnikami. Można je dostosować do własnych upodobań, dodając na przykład ser lub zastępując pietruszkę bazylią.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 128Kcal
- Węglowodany: 10.4g
- Tłuszcze: 8.5g
- Tłuszcze nasycone: 5.5g
- Białka: 2g
- Błonnik: 0.8g
- Cukry: 0.5g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 5
Informacje żywieniowe za 1 porcję (33g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:





Oceń ten przepis