Fumet lub bulion z krewetek

zagłosuj teraz
Fumet lub bulion z krewetek
Inny
łatwe
35 min

Wykorzystaj głowy i skorupki krewetek w przepisie, który uwielbiamy: bulionie z krewetek! Ten łatwy w przygotowaniu wywar może być używany do przyprawiania risotto, paelli lub cassolettes. To doskonały sposób na dodanie specjalnego, spersonalizowanego smaku do swoich przepisów ;-)

Składniki

6

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
  • Fumet lub bulion z krewetek - Przygotowanie krok 1Obrać krewetki ze skorupek. Zachować skorupy i głowy.
  • Fumet lub bulion z krewetek - Przygotowanie krok 2Smażyć przez 5 minut na oliwie z oliwek w dużym rondlu.
  • Fumet lub bulion z krewetek - Przygotowanie krok 3Dodaj 1 litr wody, doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj przez 20 minut.
  • Fumet lub bulion z krewetek - Przygotowanie krok 4Zdjąć z ognia i za pomocą tłuczka dobrze rozgnieść główki w wywarze.
  • Fumet lub bulion z krewetek - Przygotowanie krok 5Następnie odcedź, aby usunąć tylko płyn. I voilà, wywar z krewetek jest gotowy!

Oceń ten przepis

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: