Nems z pizzą
zagłosuj teraz
Z jednej strony uwielbiamy dodatki na pizzy, ale z drugiej strony chrupiąca konsystencja sajgonek sprawia, że mamy na nie ochotę... Teraz jesteś rozpieszczany wyborem, zdecyduj się na przysmak dwa w jednym z naszym przepisem na sajgonki z pizzą!
Składniki
4
Materiały
- Frytkownica
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
Na brzegu arkusza ciasta francuskiego ułóż prostokąt szynki i polej odrobiną sosu pomidorowego.
Dodaj startą mozzarellę i oregano.
Zwiń sajgonkę, składając najpierw krawędzie, a następnie zwijając do końca. Przyklej arkusz odrobiną roztrzepanego jajka.
Zanurz sajgonki w gorącym oleju na 10 minut. Jeśli mają tendencję do pływania i smażą się tylko z jednej strony, odwróć je lub trzymaj zanurzone przez 5 minut lub dłużej.
I voilà, sajgonki z pizzą są gotowe! Podawaj z sosem pomidorowym obok.
Obserwacje
Gotowanie: można je smażyć na patelni przez 5 minut z każdej strony.
Papier ryżowy: jeśli wolisz użyć papieru ryżowego, będzie on trudniejszy w obróbce.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 408Kcal
- Węglowodany: 35.1g
- Tłuszcze: 22.1g
- Tłuszcze nasycone: 6.1g
- Białka: 16.3g
- Błonnik: 1.7g
- Cukry: 0.8g
- ProPoints: 11
- SmartPoints: 13
Informacje żywieniowe za 1 porcję (144g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis