Muffiny z tuńczykiem, pomidorami i fetą
zagłosuj teraz
Aby uzyskać wilgotny i oryginalny aperitif, wypróbuj nasze muffiny z tuńczykiem, pomidorami i fetą! Łatwe w przygotowaniu, będą pasować do chipsów i orzeszków ziemnych. Można je również zabrać na piknik lub podać z mieszanką sałat na prostą kolację. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować te pikantne muffiny, korzystając z naszych pisemnych objaśnień, zdjęć i filmów.
Składniki
6
Materiały
- Forma do muffinów
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
Umyj i posiekaj pomidory. Rozdrobnij tuńczyka i pokrój ser feta na małe kawałki.
W misce wymieszaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
Dodaj pomidora, tuńczyka i fetę i dobrze wymieszaj. Wlej mieszaninę do wysmarowanej masłem formy na muffiny.
Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
A teraz muffiny z pomidorami, tuńczykiem i fetą są gotowe!
Obserwacje
Z tego przepisu można upiec duże ciasto! Należy je piec przez 30-40 minut w temperaturze 180°C.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 337Kcal
- Węglowodany: 18.2g
- Tłuszcze: 22.6g
- Tłuszcze nasycone: 5.4g
- Białka: 14.2g
- Błonnik: 1.3g
- Cukry: 1.2g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 10
Informacje żywieniowe za 1 porcję (113g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis