Pomidory faszerowane

vote now
Pomidory faszerowane

Składniki:8 pomidorów300g mięsa mielonego wołowo- wieprzowego Garść natki pietruszki1 torebka kaszy gryczanej1 cebula 1 ząbek czosnku1 łyżka bułki tartej 2 łyżki oliwy lub olejuSól i pieprz
Przygotowanie: Kaszę gotujemy według przepisu.W pomidorach odcinamy kapelusze i wydrążamy środki ( łyżeczką) Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na oleju. Mięso przekładamy do miski dodajemy posiekaną natkę, przestudzoną kaszę, podsmażoną cebulę i doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy.Gotowym farszem faszerujemy pomidory a na koniec posypujemy bułką tartą. Przykrywamy kapeluszami, układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą i zapiekamy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez ok. 35- 40 min. Gotowe

M MOJE GOTOWANIE

Komentarze

Oceń ten przepis:




+