Placuszki z cukinii i parmezanu

vote now
Placuszki z cukinii i parmezanu

Składniki:
1 Średnia cukinia
3 jajka
1 cebula
0,5 szklanka mąki pszennej
50 g startego sera parmezan + do posypania
sól, pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:
Cukinię umyj, odetnij końce i bez obierania starkuj na tarce z grubymi oczkami ( ja obrałam cukinię) dodaj pokrojoną w kosteczkę cebulę i pozostałe składniki, dopraw do smaku i dobrze wymieszaj, aż się ze sobą połączą.
Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj ciasto, formując zgrabne placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor. Odsącz z nadmiaru tłuszczu ręcznikiem papierowym. Podawaj z prószonym parmezanem albo śmietaną.
Smacznego!

N Niezły Młynek

Komentarze

Oceń ten przepis:




+