Pasta z Makreli i Twarogu

vote now
Pasta z Makreli i Twarogu

Tak jak wspomniałam w poprzednim wpisie, dodaję najpierw przepisy, z których w najbliższym czasie sama już nie skorzystam, bo zawierają składniki, które są zabronione na mojej diecie (tutaj na przykład ser biały). Dopiero później zacznę dodawać przepisy na dania, które jem aktualnie.
Pasta wyszła smaczna, robi się ją szybko, z niewielu składników. Pyszna ze świeżym chlebkiem ;)


Pasta z Makreli i Twarogu

Składniki:

300 g makreli wędzonej250 g sera białego półtłustego2 łyżeczki koncentratu pomidorowego3/4 pęczka dymkiświeżo mielony pieprz; do smakuewentualnie sól
Makrelę obierz ze skóry i ości. Porwij na malutkie kawałki. Włóż do miski razem z serem i rozgnieć wszystko widelcem.
Wymieszaj z posiekaną dymką i koncentratem pomidorowym. Dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie solą (ja nie soliłam, bo makrela jest wystarczająco słona).
SMACZNEGO!

źródło: fanpage Jakuba Kuronia "Pasta z makreli wędzonej"
N Nikol Od Kuchni

Komentarze

Oceń ten przepis:




+