Marynata Tandoori
vote now
100 ml gęstego jogurtu4 łyżeczki koncentratu pomidorowegołyżka olejułyżka słodkiej paprykiłyżka ostrej paprykisok i skórka z cytrynycentymetrowy kawałek imbiru3 zielone kardamonymała cebula czerwona3 ząbki czosnkuświeża kolendrapół łyżeczki kminku pół łyżeczki kurkumyćwierć łyżeczki cynamonugoździkziele angielskieliść laurowyPryzgotowanie
Suche przyprawy (kminek,kardamon,goździk,ziele angielskie,liść laurowy,papryka,cynamon,kurkuma) rozgnieść w moździerzu Cebulę pokroić w drobną kostkęKolendrę drobno posiekaćCzosnek wycisnąćImbir zetrzećJogurt wymieszać w misce z koncentratem pomidorowym i olejem,dodać resztę składników i utrzeć na jednolitą masę.Marynata gotowa :-)
Suche przyprawy (kminek,kardamon,goździk,ziele angielskie,liść laurowy,papryka,cynamon,kurkuma) rozgnieść w moździerzu Cebulę pokroić w drobną kostkęKolendrę drobno posiekaćCzosnek wycisnąćImbir zetrzećJogurt wymieszać w misce z koncentratem pomidorowym i olejem,dodać resztę składników i utrzeć na jednolitą masę.Marynata gotowa :-)
Grillowanie
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!