Marynata do królika

vote now
Marynata do królika

Będąc dzieckiem jadłam to mięsko bardzo często. Rodzice hodowali króliki. Będąc matką sama gotuję je dzieciom niestety rzadziej, a szkoda bo jest przepyszne zwłaszcza z wiejskiej hodowli. Z królika bardzo lubię barszcz biały i oczywiście w śmietanie ale dzisiaj podaję przepis na ziołową marynatę, która doda pięknego aromatu i wzbogaci smak.

Składniki:
1 łyżeczka estragonu (u mnie suszony)1 gałązka lubczyku 3 listki pietruszki3 listki szałwii5 ziaren jałowca5 ziaren ziela angielskiego8 ziaren pieprzu50 ml oleju (10 łyżek stołowych)Świeże przyprawy przepłukać, odsączyć na ręczniku papierowym, drobno pokroić, ziarna zmiażdżyć dodać oleju, wymieszać. Marynatą zalać mięso dokładnie wymieszać i odstawić na noc do lodówki.
Przepis na królika w śmietanie niebawem... :)


T To co lubię

Komentarze

Oceń ten przepis:




+