Kotlety rybne mielone z boczkiem
vote now
SKŁADNIKI:1 kg fileta z dorsza
350 g boczku wędzonego
2 średnie cebule
3 średniej wielkości ziemniaki
sól, pieprz
majeranek
VEGETA
2 jajka
bułka tarta
olej
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Z fileta zdjąć skórę, wpłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Cebule obrać. Ziemniaki również obrać, ugotować i wystudzić. Dorsza, cebulę, boczek i ziemniaki przekręcić przez maszynkę do mięsa. Do farszu dodać jajka oraz do smaku soli, pieprzu, majeranku, VEGETY i trochę bułki tartej. Całość dokładnie wymieszać, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
350 g boczku wędzonego
2 średnie cebule
3 średniej wielkości ziemniaki
sól, pieprz
majeranek
VEGETA
2 jajka
bułka tarta
olej
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Z fileta zdjąć skórę, wpłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Cebule obrać. Ziemniaki również obrać, ugotować i wystudzić. Dorsza, cebulę, boczek i ziemniaki przekręcić przez maszynkę do mięsa. Do farszu dodać jajka oraz do smaku soli, pieprzu, majeranku, VEGETY i trochę bułki tartej. Całość dokładnie wymieszać, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
ŁOWCA SMAKU - przepisy kulinarne
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!