Kotlety rybne mielone z boczkiem

vote now
Kotlety rybne mielone z boczkiem

SKŁADNIKI:1 kg fileta z dorsza
350 g boczku wędzonego
2 średnie cebule
3 średniej wielkości ziemniaki
sól, pieprz
majeranek
VEGETA
2 jajka
bułka tarta
olej

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Z fileta zdjąć skórę, wpłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Cebule obrać. Ziemniaki również obrać, ugotować i wystudzić. Dorsza, cebulę, boczek i ziemniaki przekręcić przez maszynkę do mięsa. Do farszu dodać jajka oraz do smaku soli, pieprzu, majeranku, VEGETY i trochę bułki tartej. Całość dokładnie wymieszać, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
? ŁOWCA SMAKU - przepisy kulinarne

Komentarze

Oceń ten przepis:




+