"Kawa mrożona"
vote now
Kawa mrożona
Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 31 lipca 2014 r. Kawa jest świetnym orzeźwieniem szczególnie teraz, kiedy żar leje się z nieba. Idealna do dobrej książki, czytanej w ogrodzie na hamaku, umieszczonym pomiędzy rozłożystymi drzewami - dla mnie bajka:-)
Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 31 lipca 2014 r. Kawa jest świetnym orzeźwieniem szczególnie teraz, kiedy żar leje się z nieba. Idealna do dobrej książki, czytanej w ogrodzie na hamaku, umieszczonym pomiędzy rozłożystymi drzewami - dla mnie bajka:-)
Kawa mrożona Autor opinii: Halina Joskowska, data przesłania: 30 lipca. Orzeźwiająca kawa mrożona! Walorem tej kawy są jej nieograniczone możliwości smakowe - tutaj można tworzyć wedle własnych upodobań - lody waniliowe, czekoladowe, stracciatella, z cukrem lub bez i tak bez końca, piję ją hektolitrami i ciągle coś zmieniam- gorąco polecam:-)
Oceny: 5,0
Czas przygotowania: 5 min Łączny czas: 5 min
Liczba porcji: 1
Składniki:
Przepis podpatrzyłam u Agnieszki z "Rozpustnego Gotowania", troszkę zmodyfikowałam :-)
kawa rozpuszczalna (najlepiej drobniutka): 1,5 łyżeczki zimne mleko: 75 ml zimna woda mineralna: w zależności od preferencji lody waniliowe (mogą być kawowe, czekoladowe, karmelowe): 1 gałka kostki lodu: kilPrzygotowanie:
kawę rozpuszczalną sypię do miski (najlepiej wysokiej, a wąskiej) dolewam 4-5 łyżek zimnej wody i ubijam trzepaczką, można spieniaczem do mleka po około 1-2 minutach przelewam powstałą piankę do wąskiej sporej szklankidolewam mleko dokładam 2-3 kostki lodu wlewam wodę mineralną na końcu wkładam ulubione lody Gotowe !
Smacznego :-)
Tagi: kawa rozpuszczalna, woda mineralna, lody waniliowe;
Smacznego :-)
Tagi: kawa rozpuszczalna, woda mineralna, lody waniliowe;
Moje Gotowanie
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!