Jajecznica z grzybami

vote now
Jajecznica z grzybami



Sezon grzybowy można uznać za rozpoczęty.
W lasach mnóstwo borowików, podgrzybków i maślaków.
Proponujemy więc potrawę, na którą czeka się prawie cały rok.


Składniki naszej jajecznicy:
-ok. 30 dkg grzybków
-7 jajek
-3 małe cebule
-5 dkg masła
-warzywko
-pieprz
-sól
-szczypiorek


Cebulę kroimy w drobną kostkę.


Grzybki w kawałki.


Jajka rozbijamy do naczynia, przyprawiamy warzywkiem i pieprzem i mieszamy.


Cebulę delikatnie posypaną warzywkiem szklimy na maśle, dodajemy grzyby
i razem podsmażamy.


Dolewamy jajka.


Dosypujemy pokrojony drobno szczypiorek i smażymy jajecznicę.


Jajecznica gotowa.


Smacznego!



M Maminek kulinarny

Komentarze

Oceń ten przepis:




+