Prawdziwy przepis na jajecznicę
zagłosuj teraz
Jeśli lubisz wytrawne śniadania, wypróbuj naszą jajecznicę. Ten łatwy w przygotowaniu, rozpływający się w ustach przepis delikatnie Cię rozbudzi i doda energii! Nie wahaj się podać tej jajecznicy na tostach lub angielskich muffinach!
Składniki
2
Materiały
- Kuchenka
Przygotowanie
Czas przygotowania3 min
Gotowania15 min
Roztopić masło na patelni na małym ogniu.
Ubić jajka z solą. Wlać na roztopione masło na patelni.
Zmniejszyć ogień do bardzo niskiego. Regularnie mieszaj szpatułką.
Jaja będą stopniowo koagulować.
Gdy zaczną dobrze odrywać się od dna patelni, zdejmij z ognia.
Dodaj odrobinę gałki muszkatołowej do jajek.
Jajecznica jest już gotowa!
Obserwacje
Gotowanie: powolne gotowanie jest niezbędne dla uzyskania kremowej konsystencji.
Śmietana: niektóre przepisy dodają śmietanę do jajek. Jeśli jednak jajka są gotowane powoli, nie ma potrzeby dodawania śmietany.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 220Kcal
- Węglowodany: 0.8g
- Tłuszcze: 18.5g
- Tłuszcze nasycone: 8.2g
- Białka: 12.4g
- Błonnik: 0g
- Cukry: 0.8g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (112g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis