Jak zrobić kruche ciasto? Inny łatwe 2 h 20 minSkładniki: 120 g miękkiego masła 80 g cukru pudru 25 g proszku migdałowego 1 saszetka cukru waniliowego 1 szczypta soli 1 jajko 200 g mąki
Szybki i łatwy karmel z solonego masła Inny łatwe 5 min 10 minSkładniki: 100 g cukru 40 g masła półsolonego 20 cl śmietany
Domowa pralina (pralin w paście) Inny łatwe 10 min 10 minSkładniki: 120 g migdałów (lub orzechów laskowych, lub 50/50) ze skórką 80 g cukru 1 łyżka wody
Crème mousseline Inny łatwe 30 min 10 minSkładniki: 42 cl mleka 4 żółtka 125 g cukru 60 g mąki kukurydzianej 190 g masła (90 g + 100 g) Wybór aromatów
Domowe bajgle Inny średnie 4 h 20 minSkładniki: Ciasto : 375 g mąki 1 łyżeczka soli 7 g świeżych drożdży piekarskich 1 łyżka syropu z cukru trzcinowego 2 łyżki oleju 20 cl wody Do kąpieli...
Włoska beza wyjaśniona w szczegółach Inny średnie 30 min 5 minSkładniki: 3 białka jaj 250 g cukru 75 ml wody
Krem dyplomatyczny - przepis na idealny krem do ciast Inny łatwe 20 min 10 minSkładniki: 25 cl mleka 1 laska wanilii 2 żółtka 60 g cukru 30 g mąki kukurydzianej 2 listki żelatyny 20 cl pojedynczej śmietany (30% zawartości tłuszczu)
Domowe powidła śliwkowe Inny łatwe 15 min 30 minSkładniki: 500 g śliwek 400 g cukru kryształowego sok z 1 cytryny
Fumet lub bulion z krewetek Inny łatwe 15 min 20 minSkładniki: 400 g krewetek 1 litr wody oliwa z oliwek
Jak zrobić ganache czekoladową? Inny łatwe 5 min 5 minSkładniki: 200 g ciemnej czekolady 20 cl pełnej śmietany
Ciasto francuskie krok po kroku - przepis na idealne ciasto Inny trudne 4 h 25 minSkładniki: 300 g mąki T55 7 g soli 17 cl wody 250 g suchego masła (patrz uwagi)
Jak zrobić domowe masło? Inny łatwe 30 minSkładniki: 20 cl płynnej śmietany o zawartości tłuszczu co najmniej 30% (na 125 g masła)
Brie z nadzieniem morelowo-migdałowym Inny łatwe 10 minSkładniki: 500 g sera Brie 40 g migdałów 60 g suszonych moreli
Jak zrobić krem chiboust? Inny trudne 1 hSkładniki: Dla crème pâtissière : 50 cl mleka 1 laska wanilii 4 żółtka 60 g cukru 50 g mąki kukurydzianej 6 listków żelatyny Dla bezy włoskiej : 5 białek 185...