Humus z awokado

vote now
Humus z awokado

Uwielbiam humus, który bardzo często gości na moim stole, czasem robię go w wersji tradycyjnej, a czasem dodaję do niego różne dodatkowe składniki. Na sylwestra postanowiłam zrobić

HUMUS Z AWOKADO

Składniki:
2 szklanki cieciorki
1 awokado
2 rozgniecione ząbki czosnku
1/2 łyżeczki soli
1/2 szklanki tahini
1/2 soku z cytryny
oliwa z oliwek
pieprz kajeński
Sposób przygotowania:
1.Cieciorkę namoczyć na noc. Na drugi dzień gotujemy 2 h.2. Cieciorkę odcedzamy i miksujemy razem z miąższem z awokado.
3. Dodajemy pastę, czosnek, sok z cytryny i oliwę. Przyprawiamy solą i pieprzem.4. Przed podaniem polewamy oliwą i posypane słodką papryką.

POLECAM!!!!!!

W Nowy Rok z SuperFoodsDomowy Wyrób

K Kasiekw gotuje

Komentarze

Oceń ten przepis:




+