Humus z awokado
vote now
Uwielbiam humus, który bardzo często gości na moim stole, czasem robię go w wersji tradycyjnej, a czasem dodaję do niego różne dodatkowe składniki. Na sylwestra postanowiłam zrobić
HUMUS Z AWOKADO
Składniki:
2 szklanki cieciorki
1 awokado
2 rozgniecione ząbki czosnku
1/2 łyżeczki soli
1/2 szklanki tahini
1/2 soku z cytryny
oliwa z oliwek
pieprz kajeński
1 awokado
2 rozgniecione ząbki czosnku
1/2 łyżeczki soli
1/2 szklanki tahini
1/2 soku z cytryny
oliwa z oliwek
pieprz kajeński
Sposób przygotowania:
1.Cieciorkę namoczyć na noc. Na drugi dzień gotujemy 2 h.2. Cieciorkę odcedzamy i miksujemy razem z miąższem z awokado.
1.Cieciorkę namoczyć na noc. Na drugi dzień gotujemy 2 h.2. Cieciorkę odcedzamy i miksujemy razem z miąższem z awokado.
3. Dodajemy pastę, czosnek, sok z cytryny i oliwę. Przyprawiamy solą i pieprzem.4. Przed podaniem polewamy oliwą i posypane słodką papryką.
POLECAM!!!!!!
Kasiekw gotuje
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!