Szybkie mango lassi

zagłosuj teraz
Drink
łatwe
5 min
245 Kcal

Wybierz się do Indii z tym mango lassi! Ten niezwykle gładki napój jest tradycyjnie spożywany podczas posiłku w Indiach. Łatwo jest odtworzyć nasz ekspresowy przepis, aby dodać odrobinę słońca do deseru lub przekąski ;-)

Składniki

1

Materiały

  • Blender

Przygotowanie

  • Szybkie mango lassi - Przygotowanie krok 1W blenderze zmiksuj mango, jogurt naturalny i cukier.
  • Szybkie mango lassi - Przygotowanie krok 2Dodawaj mleko po trochu, kontynuując miksowanie. Twoje lassi powinno być gładkie.
  • Szybkie mango lassi - Przygotowanie krok 3I gotowe, Twoje mango lassi jest już przygotowane!

Oceń ten przepis

FAQ ❓

Jakie są korzyści zdrowotne z picia mango lassi?

Mango lassi jest bogate w witaminy i probiotyki, które wspierają układ pokarmowy oraz dostarczają energii dzięki naturalnym cukrom z mango.
Tak, możesz eksperymentować z innymi owocami, takimi jak truskawki czy banany, aby stworzyć różne warianty lassi.
Mango lassi najlepiej spożyć od razu, ale można je przechowywać w lodówce do 24 godzin w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Oczywiście! Możesz pominąć cukier lub zastąpić go naturalnym słodzikiem, takim jak miód lub syrop klonowy.
Możesz dodać przyprawy, takie jak kardamon lub cynamon, a także świeżą miętę dla dodatkowego smaku i aromatu.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 245Kcal
  • Węglowodany: 45.7g
  • Tłuszcze: 2.3g
  • Tłuszcze nasycone: 1.4g
  • Białka: 7.6g
  • Błonnik: 2.9g
  • Cukry: 44.5g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 12
Informacje żywieniowe za 1 porcję (350g)

Atrybuty

Przechowywać w lodówce
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: