Negroni: przepis z odpowiednimi dawkami do przygotowania w domu
Negroni narodził się we Florencji w 1919 roku i został nazwany na cześć swojego założyciela, hrabiego Camillo Negroniego. Zmęczony ciągłym piciem zwykłego Americano, hrabia Negroni postanowił dodać gin, dając początek jednemu z najczęściej spożywanych włoskich koktajli na świecie (wraz ze spritzem). Zgodnie z zapisami historycznymi, narodził się jako napój gazowany, ale pokażemy Ci, jak przygotować klasyczne Negroni, które pijesz w barze. Jakie są składniki do przygotowania Negroni? Campari, czerwony wermut i gin. Trzy alkohole, które nadają temu koktajlowi wyjątkowy smak ze słodkimi, gorzkimi i cytrusowymi nutami. Negroni jest zwykle podawany w tak zwanej szklance "old fashioned", ozdobionej plasterkiem pomarańczy i spożywany jako aperitif w towarzystwie smacznych przekąsek lub jako wieczorny drink. Dowiedz się, jak przygotować Negroni w domu, postępując zgodnie z naszymi wskazówkami, daj się skusić, ale nie przesadzaj, ponieważ jest to bardzo alkoholowy napój .
Składniki
Materiały
- 1 niski kubek
- 1 łyżka barowa (lub łyżeczka do herbaty)
Przygotowanie
Napełnij szklankę (niski kubek) w 3/4 kostkami lodu.
Dodaj campari, wermut, a następnie gin. Następnie zamieszaj.
Udekoruj koktajl połówką plasterka pomarańczy i podawaj. Negroni jest gotowe!






Oceń ten przepis