Tarta czekoladowa
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            W Ptitchef uwielbiamy słodkie tarty, prawie tak samo jak czekoladę! Chcieliśmy więc upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, włączając oba te składniki do nowego przepisu ;-) Zabierzmy się do pracy nad naszą czekoladową tartą!
Składniki
		
			
			8
			
		
	
			
																	Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
 Przygotować ciasto kruche przez 10 minut w temperaturze 180°C. Przygotować ciasto kruche przez 10 minut w temperaturze 180°C.
 Wymieszać jajko z cukrem. Wymieszać jajko z cukrem.
 W rondelku rozpuścić czekoladę w płynnej śmietance, aż masa będzie gładka. W rondelku rozpuścić czekoladę w płynnej śmietance, aż masa będzie gładka.
 Dodać do masy jajeczno-cukrowej. Dodać do masy jajeczno-cukrowej.
 Wlać masę do formy i piec przez 20 minut w temperaturze 150°C. Wlać masę do formy i piec przez 20 minut w temperaturze 150°C.
 I oto, Twoja tarta czekoladowa jest gotowa! I oto, Twoja tarta czekoladowa jest gotowa!
Obserwacje
Ciasto: tutaj użyliśmy ciasta kruchego. Możesz jednak zastąpić je innym ciastem według własnych upodobań!
 
 Czekolada: ciemna, mleczna lub biała, wybór należy do Ciebie!
 
 Tarta bez pieczenia: możliwe będzie usunięcie etapu "pieczenia" z tego przepisu. Pamiętaj jednak, aby nie dodawać żadnych jajek. Po prostu dodaj cukier do ganache i odstaw do lodówki na kilka godzin.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 394Kcal
			
		- Węglowodany: 38.6g
- Tłuszcze: 23.9g
- Tłuszcze nasycone: 12.4g
- Białka: 4.7g
- Błonnik: 2.1g
- Cukry: 18.2g
- ProPoints: 11
- SmartPoints: 17
Informacje żywieniowe za 1 porcję (93g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
piekarnik
Płyta grzewcza
Atrybuty
Można zamrozić
Przechowywać w lodówce
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        


Oceń ten przepis