Petitchef PL

Ziemniaki z grilla

Danie główne
4 porcji
10 min
30 min
średnie
Przepis jest prosty, ziemniaki wystarczy pokroić w plastry, skropić olejem, przyprawić i zawinąć w sreberko :- ) Tak przygotowane pyry świetnie smakują z kwaśną śmietaną lub jako dodatek do grillowanych ryb albo mięs.

Składniki

Liczba porcji: 4
ziemniaki

olej rzepakowy

sól

ulubione zioła i przyprawy np.: tymianek, rozmaryn, oregano, bazylia


Dodatkowo:

folia aluminiowa

Przygotowanie

  • Krok 1 - Ziemniaki z grilla
    Ziemniaki dokładnie wyszorować i osuszyć, następnie pokroić w 5 mm plastry. Warzywa ułożyć na folii aluminiowej, posolić, obsypać ulubionymi ziołami, skropić olejem np. rzepakowym. Ziemniaki zawinąć z płaskie sakiewki. Smażyć na grillu po 15 - 20 minut z każdej strony. Podawać z kwaśna śmietaną lub jako dodatek do mięs oraz ryb.

    Smacznego :- )

Zdjęcia

Ziemniaki z grilla, zdjęcie 1Ziemniaki z grilla, zdjęcie 2





Oceń ten przepis:



Menu dnia