Petitchef PL

Indyk z bananami

Danie główne
4 porcji
30 min
30 min
łatwe
Przepysznie połączenie smaków.
Śmietanowy sos, soczysty kurczak.
Do tego banany...
http://szybkotaniosmacznie.blogspot.de/2014/08/indyk-z-bananami-turkey-with-bananas.html

Składniki

Liczba porcji: 4

potrzebujemy :

pierś z indyka lub kurczaka

3 słodkie śmietany, każda po 200 ml

25 dag startego żółtego sera

2 łyżki keczupu

2 łyżki curry

3 łyżki płatków migdałowych

banany w ilości pozwalającej przykryć mięso

sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  • Sos:
    Do miski wlać śmietanę, dodać ser, ketchup i przyprawy.
  • Mięso pokroić w wąskie, podłużne plastry.
    Przyprawić i lekko podsmażyć z obu stron.
  • Usmażone kawałki układać obok siebie w naczyniu żaroodpornym, układać połówki bananów. Zalać przygotowanym wcześniej sosem.
    Piec ok 30-40 minut w 180-200 stopni.





Oceń ten przepis:



Menu dnia

Otrzymuj codzienne menu: