Zupa truskawkowa
vote now
Print
5.0 from 1 reviews
Zupa truskawkowa
Rodzaj przepisu: smaki dzieciństwa
Porcje: 2
Czas przygotowania: 5 mins
Czas pieczenia: 15 mins
Czas calkowity: 20 mins
Skladniki
20 dag truskawek 4 łyżeczki cukru 0,5 litra wody 1 opakowanie kisielu truskawkowego Instrukcje
Truskawki umyć i poprzekrawać na pół. Przygotować garnek włożyć do niego truskawki, zalać wodą posłodzić i zagotować. Gotować dopóki truskawki nie puszczą soku i stracą kolor. Następnie dodać kisiel i mieszać dokładnie żeby nie było grudek, jeśli zupa jest za gęsta dodać wody, jeśli za rzadka dodać kisielu. Ja nie zużyłam całego. Próbować i ewentualnie dosłodzić. Swoją zupkę podałam z ryżem bo tak lubię najbardziej ale można tez z makaronem. Podawać na ciepło. można też dodać kleks ze śmietany. 3.2.1311
Natty's Kitchen
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!