Azjatycka zupa z kurczakiem o intensywnym aromacie i działająca pocieszająco

zagłosuj teraz
Danie główne
łatwe
30 min
273 Kcal

Rozgrzej swoje kubki smakowe na kolację dzięki tej aromatycznej azjatyckiej zupie! Kompletna zupa dzięki dodatkowi kurczaka, białej cebuli i kolendry dla smaku. Postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami krok po kroku, aby przygotować ten superłatwy przepis.

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
  • Pokrój piersi kurczaka na cienkie plasterki i smaż przez kilka minut na patelni z oliwą z oliwek.
    Po usmażeniu odstaw na bok.
  • Obierz i drobno posiekaj imbir. Umieść go w rondlu z wywarem z kurczaka i sosem nuoc-mâm.
    Doprowadź mieszaninę do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut.
    Odcedź mieszaninę i wlej ją z powrotem do rondla.
  • Dodaj kurczaka (możesz go nieco bardziej rozdrobnić), cienko pokrojoną białą cebulę i pieprz, a następnie gotuj na średnim ogniu przez około 5 minut.
  • Podawaj natychmiast z kilkoma liśćmi kolendry i voilà! Smacznego :-)

Oceń ten przepis

FAQ ❓

Jakie są główne składniki tej azjatyckiej zupy z kurczakiem?

Główne składniki to pierś z kurczaka, oliwa z oliwek, wywar z kurczaka, świeży imbir, białe cebule, sos nuoc-mâm, pieprz oraz świeża kolendra.
Całkowity czas przygotowania zupy wynosi 30 minut, w tym 10 minut na przygotowanie i 20 minut na gotowanie.
Tak, możesz dodać inne warzywa, takie jak marchewka czy papryka, aby wzbogacić smak i wartości odżywcze zupy.
Zupa z kurczakiem i imbirem jest bogata w białko, a imbir ma właściwości przeciwzapalne i wspomaga trawienie, co czyni ją zdrowym wyborem.
Tak, jeśli użyjesz bezglutenowego sosu rybnego, zupa będzie odpowiednia dla osób na diecie bezglutenowej.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 273Kcal
  • Węglowodany: 10.8g
  • Tłuszcze: 12g
  • Tłuszcze nasycone: 2.1g
  • Białka: 27.4g
  • Błonnik: 5.3g
  • Cukry: 7.6g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 7
Informacje żywieniowe za 1 porcję (677g)

Sprzęt do gotowania

Płyta grzewcza
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: