Wegańska kokosowa panna cotta
zagłosuj teraz
Deser bez produktów pochodzenia zwierzęcego, czyli bez mleka i jajek! To możliwe i smaczne, czego chcieć więcej? :-)
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania4 h
Gotowania5 min
Umieść wszystkie składniki (z wyjątkiem coulis) w garnku.
Doprowadź do wrzenia i gotuj przez około 2 minuty, ciągle mieszając.
Wlej do szklanek do serwowania. Schłódź przez co najmniej 4 godziny.
Polać każdą panna cottę odrobiną coulis.
I gotowe, twoje wegańskie panna cotta są gotowe!
Obserwacje
Mleko roślinne: tutaj użyliśmy mleka kokosowego, ale można użyć dowolnego innego mleka roślinnego.
Mocniejszy smak kokosa: zamień mleko na śmietankę kokosową!
Coulis: po raz kolejny pozwól swoim kubkom smakowym mówić!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 224Kcal
- Węglowodany: 23g
- Tłuszcze: 12.5g
- Tłuszcze nasycone: 10.8g
- Białka: 3.6g
- Błonnik: 2.1g
- Cukry: 20.5g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 12
Informacje żywieniowe za 1 porcję (158g)
Sprzęt do gotowania
Płyta grzewcza
Atrybuty
Można zamrozić
Przechowywać w lodówce
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:



Oceń ten przepis