Tortilla z raclette

zagłosuj teraz
Danie główne
łatwe
35 min
196 Kcal

Ta tortilla jest idealna do ponownego wykorzystania resztek raclette. Zachowaj ziemniaki, pozostałe plasterki sera i wędlinę i po prostu dodaj jajka! Bardzo łatwy przepis na pokrojenie na małe kawałki na aperitif lub jako danie główne z dobrą mieszanką sałat :-)

Składniki

8

Materiały

  • Okrągła silikonowa forma o średnicy 25 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
  • Tortilla z raclette - Przygotowanie krok 1Wymieszaj jajka w misce.
  • Tortilla z raclette - Przygotowanie krok 2Dodaj ugotowane ziemniaki. Ponownie wymieszaj. (Aby szybko ugotować surowe ziemniaki, pokrój je, dodaj trochę masła, przykryj i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 8 minut).
  • Tortilla z raclette - Przygotowanie krok 3Pokrój plasterki wędliny i sera raclette na małe kawałki i wymieszaj z mieszanką. Dopraw do smaku.
  • Tortilla z raclette - Przygotowanie krok 4Wlać mieszaninę do formy wysmarowanej masłem. Umieścić w piekarniku w temperaturze 190°C na 25 minut. Sprawdzić, czy ciasto jest gotowe.
  • Tortilla z raclette - Przygotowanie krok 5I voilà, twoja tortilla z raclette jest gotowa!

Oceń ten przepis

Obserwacje

W zależności od tego, co zostało, można dodać więcej (lub mniej) sera i więcej (lub mniej) wędliny.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 196Kcal
  • Węglowodany: 8.2g
  • Tłuszcze: 12.4g
  • Tłuszcze nasycone: 6.3g
  • Białka: 12.7g
  • Błonnik: 0.6g
  • Cukry: 1g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 7
Informacje żywieniowe za 1 porcję (104g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: