Tortilla z raclette
zagłosuj teraz
Ta tortilla jest idealna do ponownego wykorzystania resztek raclette. Zachowaj ziemniaki, pozostałe plasterki sera i wędlinę i po prostu dodaj jajka! Bardzo łatwy przepis na pokrojenie na małe kawałki na aperitif lub jako danie główne z dobrą mieszanką sałat :-)
Składniki
8
Materiały
- Okrągła silikonowa forma o średnicy 25 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
Wymieszaj jajka w misce.
Dodaj ugotowane ziemniaki. Ponownie wymieszaj. (Aby szybko ugotować surowe ziemniaki, pokrój je, dodaj trochę masła, przykryj i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 8 minut).
Pokrój plasterki wędliny i sera raclette na małe kawałki i wymieszaj z mieszanką. Dopraw do smaku.
Wlać mieszaninę do formy wysmarowanej masłem. Umieścić w piekarniku w temperaturze 190°C na 25 minut. Sprawdzić, czy ciasto jest gotowe.
I voilà, twoja tortilla z raclette jest gotowa!
Obserwacje
W zależności od tego, co zostało, można dodać więcej (lub mniej) sera i więcej (lub mniej) wędliny.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 196Kcal
- Węglowodany: 8.2g
- Tłuszcze: 12.4g
- Tłuszcze nasycone: 6.3g
- Białka: 12.7g
- Błonnik: 0.6g
- Cukry: 1g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 7
Informacje żywieniowe za 1 porcję (104g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis