Surówka z młodej kapusty

vote now
Surówka z młodej kapusty

Uwielbiam kiedy stragany uginają się od świeżych warzyw i owoców, trudno zdecydować się co wybrać kiedy wszystko takie pyszne. Może szparagi bo zaraz skończy się sezon, a może kalafiory, brokuły, groszek, bób, fasolkę? Dziś zdecydowałam się na kapustę. Chrupiąca surówka z młodej kapusty z dodatkiem ostrego chrzanowego sosu świetnie pasuje do np. pieczonej ryby.
Składniki:

¼ główki białej kapusty1 marchew½ pęczka zielonej pietruszkibiała część pora5 łyżek kukurydzy
Sos:

1 łyżka domowego majonezu2 łyżki jogurtu naturalnego3 – 4 łyżki chrzanu2 łyżki soku z cytrynysól, pieprz
Kapustę drobno poszatkować, pora pokroić w cienkie półplasterki, marchew zetrzeć na najmniejszych oczkach, natkę pietruszki posiekać. Przygotować sos mieszając ze sobą majonez, jogurt, chrzan i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Wszystkie warzywa wymieszać w misce z sosem chrzanowym.

Smacznego:- )



G Gdy w brzuchu burczy...

Komentarze

Oceń ten przepis:




+