Muffiny angielskie (łatwe i puszyste)
zagłosuj teraz
Na angielskie śniadanie lub niedzielny brunch nie można się pomylić z angielskimi muffinami. Te okrągłe, miękkie bułeczki są łatwe w przygotowaniu, a oto przepis krok po kroku. Aby w pełni cieszyć się ich smakiem, wystarczy przekroić je na pół i opiekać na patelni lub w tosterze przed jedzeniem. Jeśli chodzi o dodatki, będziesz rozpieszczany wyborem! Na słodko lub słono można posmarować je masłem, dżemem, pastą do smarowania, jajecznicą, szynką, bekonem itp.
Składniki
16
Materiały
- Robot kuchenny
- Okrągły wykrawacz do ciasta 10 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania1 h
Gotowania1 h
Umieść wszystkie składniki w misce robota kuchennego i ugniataj przez około 5 minut. Uformuj kulę.
Pozostaw ciasto do wyrośnięcia na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Po tym czasie odgazuj, naciskając ciasto, aby usunąć powietrze.
Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej na grubość 1 cm. Za pomocą okrągłej foremki do ciastek o średnicy około 10 cm wytnij muffiny.
Umieść muffiny na gorącej patelni na małym ogniu i piecz przez 9 minut. Odwróć je i piecz przez kolejne 9 minut.
A oto, angielskie muffiny są gotowe!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 126Kcal
- Węglowodany: 23g
- Tłuszcze: 1.5g
- Tłuszcze nasycone: 0.3g
- Białka: 4.3g
- Błonnik: 1.2g
- Cukry: 1.5g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 4
Informacje żywieniowe za 1 porcję (52g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis