Muffiny angielskie (łatwe i puszyste)

zagłosuj teraz
Side dish
średnie
2 h
126 Kcal

Na angielskie śniadanie lub niedzielny brunch nie można się pomylić z angielskimi muffinami. Te okrągłe, miękkie bułeczki są łatwe w przygotowaniu, a oto przepis krok po kroku. Aby w pełni cieszyć się ich smakiem, wystarczy przekroić je na pół i opiekać na patelni lub w tosterze przed jedzeniem. Jeśli chodzi o dodatki, będziesz rozpieszczany wyborem! Na słodko lub słono można posmarować je masłem, dżemem, pastą do smarowania, jajecznicą, szynką, bekonem itp.

Składniki

16

Materiały

  • Robot kuchenny
  • Okrągły wykrawacz do ciasta 10 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Gotowania1 h
  • Muffiny angielskie (łatwe i puszyste) - Przygotowanie krok 1Umieść wszystkie składniki w misce robota kuchennego i ugniataj przez około 5 minut. Uformuj kulę.
  • Muffiny angielskie (łatwe i puszyste) - Przygotowanie krok 2Pozostaw ciasto do wyrośnięcia na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Po tym czasie odgazuj, naciskając ciasto, aby usunąć powietrze.
  • Muffiny angielskie (łatwe i puszyste) - Przygotowanie krok 3Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej na grubość 1 cm. Za pomocą okrągłej foremki do ciastek o średnicy około 10 cm wytnij muffiny.
  • Muffiny angielskie (łatwe i puszyste) - Przygotowanie krok 4Umieść muffiny na gorącej patelni na małym ogniu i piecz przez 9 minut. Odwróć je i piecz przez kolejne 9 minut.
  • Muffiny angielskie (łatwe i puszyste) - Przygotowanie krok 5A oto, angielskie muffiny są gotowe!

Oceń ten przepis

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 126Kcal
  • Węglowodany: 23g
  • Tłuszcze: 1.5g
  • Tłuszcze nasycone: 0.3g
  • Białka: 4.3g
  • Błonnik: 1.2g
  • Cukry: 1.5g
  • ProPoints: 3
  • SmartPoints: 4
Informacje żywieniowe za 1 porcję (52g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: