Schab gotowany
vote now
Schab gotowany - doskonały jako wędlina na zimno lub w plastrach z sosem na ciepło.
Inspiracja: Moje Gotowanie, kwiecień 2014
2 kg schabu środkowego ( ja zrobiłam z 0,7 kg schabu )2,5 l wody2 liście laurowe3 ziarenka ziela angielskiegołyżeczka majeranku1/3 szklanki soliłyżeczka mielonego pieprzu4 ząbki czosnku2 łyżki majonezu
Wodę wlewamy do garnka, dodajemy przyprawy, czosnek i majonez. Zagotowujemy, odstawiamy do wystygnięcia. Do zimnej zalewy wkładamy schab i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy dokładnie 5 min. Odstawiamy na noc. Rano doprowadzamy do wrzenia i zagotowujemy 5 min. Całość studzimy, pozostawiając mięso zanurzone w zalewie. Wyjmujemy i podajemy.
ATLAS SMAKÓW
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!