Sałatka ze szpinakiem, fetą i malinami
vote now
Szpinak i maliny pochodzą z mojego ogrodu, przez co sałatka ta nabiera jeszcze lepszego smaku! Lekkie, letnie danie, łatwe i szybkie do przygotowania. Wcześniej nie byłam zwolenniczką owoców w sałatkach (oczywiście oprócz sałatki owocowej), aż do momentu kiedy przygotowałam sałatkę z arbuza, fety i mięty. Zaczęły się eksperymenty i odkrywanie starych, ale jednak nowych smaków, bo przecież kto soli owoce? A arbuz czy inne owoce naprawdę smakują mi ze słoną fetą! :) Przepis na sałatkę dla dwóch osób. Składniki:
3 duże garście szpinakuszklanka malin 50 g sera feta 12% tłuszczułyżka płatków migdałowychdressing: 2 łyżki octu balsamicznego, łyżka miodu, łyżeczka musztardy Dijon, sól, pieprzSzpinak umyć, ułożyć na talerzu lub wrzucić do miski, jeśli sałatka ma być przeznaczona dla większej ilości osób. Dodać maliny i pokruszony ser feta. Przygotować dressing mieszając wszystkie podane wcześniej w przepisie składniki. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni teflonowej, pilnować, by się nie przypaliły. Sałatkę polać dressingiem i posypać migdałami.
3 duże garście szpinakuszklanka malin 50 g sera feta 12% tłuszczułyżka płatków migdałowychdressing: 2 łyżki octu balsamicznego, łyżka miodu, łyżeczka musztardy Dijon, sól, pieprzSzpinak umyć, ułożyć na talerzu lub wrzucić do miski, jeśli sałatka ma być przeznaczona dla większej ilości osób. Dodać maliny i pokruszony ser feta. Przygotować dressing mieszając wszystkie podane wcześniej w przepisie składniki. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni teflonowej, pilnować, by się nie przypaliły. Sałatkę polać dressingiem i posypać migdałami.
Feel Eat!
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!