Roladki z Kurkami i Chili
vote now
Wrzesień zapowiada się pod znakiem grzyba :). Już niedługo, jak co roku, wybieram się na grzybobranie. Zebrane grzybki będę suszyć i marynować. Na razie zadowalam się jednak tym, co dostać mogę w sklepie lub na targu. Jeśli tylko uda Wam się kupić kurki, to polecam spróbować takich oto roladek.
SKŁADNIKI: 10 cienkich plasterków schabu (lub polędwicy)mała papryczka chili250-300 g kurekduża cebula1-2 łyżki masła1-2 jajkasól, pieprzbułka tartaolej do smażenia
WYKONANIE:Mięso ubić tłuczkiem na cienkie plastry (uważać aby nie zrobić dziur).Grzyby dokładnie wyczyścić. Obgotować 30 minut w wodzie z jedną łyżeczką soli i odcedzić.Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.Papryczkę chili oczyścić i pokroić w drobną kostkę.Masło roztopić na patelni, dodać cebulę i zeszklić. Następnie dodać papryczkę oraz kurki i dusić razem przez ok. 4-5 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotowy farsz przestudzić i posiekać nożem na mniejsze kawałki.Na każdy plaster mięsa nakładać po łyżce farszu, rozsmarować i zwijać w małe roladki.Jajko roztrzepać z dodatkiem soli oraz pieprzu. Gotowe roladki obtaczać w jajku, a następnie w bułce tartej.Smażyć na średnim ogniu z każdej strony. Podawać na ciepło.
SMACZNEGO :)obiadschabpapryczka chilikurkicebulajajkasólpieprzbułka tartaolej
Zakątek Smakosza
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!