Pysznie wilgotne ciasto z mlekiem skondensowanym
Proste, puszyste ciasto, którym można się cieszyć o każdej porze dnia.
Składniki
		
			
			8
			
		
	
																		Materiały
- Forma do ciasta 22x11 cm
- miska na sałatkę
- piekarnik
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania50 min
 W misce wymieszaj jajka ze słodzonym mlekiem skondensowanym. Może to chwilę potrwać ze względu na gęstą konsystencję mleka skondensowanego. W misce wymieszaj jajka ze słodzonym mlekiem skondensowanym. Może to chwilę potrwać ze względu na gęstą konsystencję mleka skondensowanego.
 Dodaj roztopione masło, a następnie mąkę i proszek do pieczenia i mieszaj, aż masa będzie gładka. Dodaj roztopione masło, a następnie mąkę i proszek do pieczenia i mieszaj, aż masa będzie gładka.
 Piec przez 50 minut w temperaturze 160°C. Sprawdzić gotowość, nakłuwając nożem: ostrze powinno być czyste i suche. Piec przez 50 minut w temperaturze 160°C. Sprawdzić gotowość, nakłuwając nożem: ostrze powinno być czyste i suche.
 Teraz ciasto z mlekiem skondensowanym jest gotowe! Teraz ciasto z mlekiem skondensowanym jest gotowe!
Obserwacje
Jak sprawdzić, czy ciasto jest upieczone?
Wbij nóż w środek, a ostrze powinno być suche.
Jeśli ciasto nie jest odpowiednio upieczone, może powstać dziura, a deser będzie się kruszył.
Czy mogę dodać aromat?
Nasz przepis jest prosty, ale można dodać dowolny aromat: wanilii, cytryny lub kwiatu pomarańczy.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 222Kcal
			
		- Węglowodany: 24.9g
- Tłuszcze: 10g
- Tłuszcze nasycone: 5.5g
- Białka: 7.5g
- Błonnik: 0.8g
- Cukry: 14.6g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 9
Informacje żywieniowe za 1 porcję (73g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
piekarnik
Atrybuty
Można zamrozić
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        


Oceń ten przepis