Pikantne paluszki z mięsa mielonego
vote now
Nikt z Was nie zastanawiał się nad tym , w jaki inny sposób przygotować mięsko mielone ? Dzisiejsza propozycja jest wspaniałą alternatywą dla zwykłych kotletów mielonych . Jest to wersja raczej dla dorosłych gdyż paluszki mięsne są dość pikantne , ale zmniejszając ilość przypraw , myślę , że dzieciom będą smakowały i będą dla nich odpowiednie .
Składniki:
500 g mielonej wołowiny40 g masła3 łyżeczki przyprawy " Ras El Hanout do Tajin" ( z firmy Skworcu )sól i pieprz do smakuSposób przygotowania :
Wymieszać w misce mielone mięso razem z roztopionym masłem, solą i przyprawą " Ras El Hanout do Tajin"Wstawić na ok. 1 godzinę do lodówki .Zwilżyć dłonie i formować paluszki o długości 5 cm a szerokości 2 cm .Piec albo na grillu ogrodowym albo na patelni grillowej ok. 15 minut, przewracając bardzo często z jednej strony na drugą. Paluszki powinny być miękkie i brązowe.Po upieczeniu od razu podawać .Smacznego
Składniki:
500 g mielonej wołowiny40 g masła3 łyżeczki przyprawy " Ras El Hanout do Tajin" ( z firmy Skworcu )sól i pieprz do smakuSposób przygotowania :
Wymieszać w misce mielone mięso razem z roztopionym masłem, solą i przyprawą " Ras El Hanout do Tajin"Wstawić na ok. 1 godzinę do lodówki .Zwilżyć dłonie i formować paluszki o długości 5 cm a szerokości 2 cm .Piec albo na grillu ogrodowym albo na patelni grillowej ok. 15 minut, przewracając bardzo często z jednej strony na drugą. Paluszki powinny być miękkie i brązowe.Po upieczeniu od razu podawać .Smacznego
Słodkości i nie tylko
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!