Papryka faszerowana
vote now
Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne danie.
Składniki:
-4 czerwone lub żółte papryki
-10-15 dkg ryżu
-1/2 kg mielonego mięsa
-2 ząbki czosnku
-przyprawa do mięs
-warzywko
-pieprz
-olej
Ryż gotujemy na sypko w wodzie z dodatkiem warzywka.
Mięso przyprawiamy przyprawą do mięs.
Dodajemy drobno pokrojony czosnek i smażymy na niewielkiej ilości oleju.
Podsmażone mięso łączymy z ryżem, doprawiamy do smaku przyprawą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy.
Z papryk ostrożnie usuwamy gniazda nasienne.
Wypełniamy papryki farszem i ustawiamy w naczyniu żaroodpornym.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. C na ok. 45 minut.
Podajemy z sosem pomidorowym lub ketchupem.
Smacznego!
Maminek kulinarny
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!