Papryka faszerowana

vote now
Papryka faszerowana



Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne danie.

Składniki:
-4 czerwone lub żółte papryki
-10-15 dkg ryżu
-1/2 kg mielonego mięsa
-2 ząbki czosnku
-przyprawa do mięs
-warzywko
-pieprz
-olej


Ryż gotujemy na sypko w wodzie z dodatkiem warzywka.

Mięso przyprawiamy przyprawą do mięs.
Dodajemy drobno pokrojony czosnek i smażymy na niewielkiej ilości oleju.


Podsmażone mięso łączymy z ryżem, doprawiamy do smaku przyprawą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy.


Z papryk ostrożnie usuwamy gniazda nasienne.


Wypełniamy papryki farszem i ustawiamy w naczyniu żaroodpornym.


Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. C na ok. 45 minut.


Podajemy z sosem pomidorowym lub ketchupem.


Smacznego!



M Maminek kulinarny

Komentarze

Oceń ten przepis:




+