Pancakes z czekoladą i truskawkami
vote now
Puszyste, delikatne i przepyszne pancakes z czekoladą i truskawkami.
Składniki:
2 szklanki mąki2 jajka1,5 szklanki mleka75g rozpuszczonego masła3 łyżeczki proszku do pieczenia1/3 szklanki cukru pudruszczypta soli*Dodatkowo:
tabliczka ulubionej czekoladykilka truskawek
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, truskawki pokrój na ćwiartki.
Mąkę z proszkiem do pieczenie przesiej do miski. Dodaj jajka, mleko, masło, cukier oraz sól. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut. Rozgrzej teflonową patelnię. Masło, które jest w cieście sprawia, że nie trzeba dodatkowo natłuszczać patelni, pancaksy nie będą przywierać. Ciasto wylej na patelnię, smaż na średnim do momentu aż placki będą rumiane na każdej stronie. Podawaj z roztopioną czekoladą i truskawkami. Smacznego!
*przepis pochodzi ze strony www.kwestiasmaku.com
Babeczka piecze... i gotuje
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!