Kebab z kurczakiem i papryką

zagłosuj teraz
Danie główne
łatwe
1 h 10 m
279 Kcal

Prosty przepis na pachnące latem kebaby z kurczakiem i papryką! Wersja "mini" mieści się na talerzu i jest również idealna jako aperitif :-) Pachnący przepis do jedzenia palcami, oczywiście! Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować te domowe kebaby, zarówno w wersji drukowanej, jak i wideo ;-)

Składniki

3

Materiały

  • Szaszłyki

Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Gotowania10 min
  • Kebab z kurczakiem i papryką - Przygotowanie krok 1Pokrój piersi kurczaka na kawałki (dokładnie przemyśl rozmiar, jaki zmieści się na szaszłykach).
  • Kebab z kurczakiem i papryką - Przygotowanie krok 2Dodaj oliwę z oliwek, kminek, paprykę, zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz i posiekaną kolendrę. Dobrze wymieszaj i odstawić do lodówki na kilka godzin (minimum 1 godzina, najlepiej na całą noc).
  • Kebab z kurczakiem i papryką - Przygotowanie krok 3Po tym czasie pokrój paprykę na kawałki wielkości kawałków kurczaka. Nałóż je na szaszłyki razem z kurczakiem.
  • Kebab z kurczakiem i papryką - Przygotowanie krok 4Gotuj na grillu, a la plancha lub na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.
  • Kebab z kurczakiem i papryką - Przygotowanie krok 5A teraz kebaby z kurczakiem i papryką są gotowe!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Papryka: można również dodać kawałki pomidora i cebuli.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 279Kcal
  • Węglowodany: 4.4g
  • Tłuszcze: 16.1g
  • Tłuszcze nasycone: 2.6g
  • Białka: 27.7g
  • Błonnik: 2.7g
  • Cukry: 3.5g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 7
Informacje żywieniowe za 1 porcję (173g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: