Kebab z kurczakiem i papryką
zagłosuj teraz
Prosty przepis na pachnące latem kebaby z kurczakiem i papryką! Wersja "mini" mieści się na talerzu i jest również idealna jako aperitif :-) Pachnący przepis do jedzenia palcami, oczywiście! Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować te domowe kebaby, zarówno w wersji drukowanej, jak i wideo ;-)
Składniki
3
Materiały
- Szaszłyki
Przygotowanie
Czas przygotowania1 h
Gotowania10 min
Pokrój piersi kurczaka na kawałki (dokładnie przemyśl rozmiar, jaki zmieści się na szaszłykach).
Dodaj oliwę z oliwek, kminek, paprykę, zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz i posiekaną kolendrę. Dobrze wymieszaj i odstawić do lodówki na kilka godzin (minimum 1 godzina, najlepiej na całą noc).
Po tym czasie pokrój paprykę na kawałki wielkości kawałków kurczaka. Nałóż je na szaszłyki razem z kurczakiem.
Gotuj na grillu, a la plancha lub na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.
A teraz kebaby z kurczakiem i papryką są gotowe!
Obserwacje
Papryka: można również dodać kawałki pomidora i cebuli.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 279Kcal
- Węglowodany: 4.4g
- Tłuszcze: 16.1g
- Tłuszcze nasycone: 2.6g
- Białka: 27.7g
- Błonnik: 2.7g
- Cukry: 3.5g
- ProPoints: 7
- SmartPoints: 7
Informacje żywieniowe za 1 porcję (173g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis