Kokosowa zupa z buraczkami, fasolką i groszkiem
vote now
Na jeden dzień upały nieco zelżały, można więc pokusić się o przygotowanie bardziej ambitnego obiadu. Przebywając aktualnie na wsi, grzechem jest nie skorzystać z dobroci rosnących na własnej działce, dlatego zbieram włoszczyznę, buraczki, groszek i fasolkę i przygotowuję obłędną zupę. Żeby nie było jednak zbyt klasycznie dziś podaję ją z kokosowym mleczkiem, a doprawiam sokiem z limonki.
1. W garnku gotujemy włoszczyznę razem z obraną i pokrojoną fasolką. Dobrze solimy lub wrzucamy jedną kostkę warzywną.
2. Po 10 minutach wrzucamy ziemniaki pokrojone w słupki.
3. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy groszek i buraczki pokrojone w słupki.
4. Wlewamy mleczko kokosowe, doprawiamy sokiem z limonki, solą, pieprzem i chili.
5. Gotujemy chwilę i zestawiamy z ognia.
średni garnek zalany do połowy wodą
włoszczyzna
4 ugotowane buraczki
3 ziemniaki
3 garście fasolki szparagowej
szklanka ugotowanego groszku
puszka mleczka kokosowego
pęczek posiekanej natki pietruszki
sok z jednej limonki
sól, pieprz
*chili
1. W garnku gotujemy włoszczyznę razem z obraną i pokrojoną fasolką. Dobrze solimy lub wrzucamy jedną kostkę warzywną.
2. Po 10 minutach wrzucamy ziemniaki pokrojone w słupki.
3. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy groszek i buraczki pokrojone w słupki.
4. Wlewamy mleczko kokosowe, doprawiamy sokiem z limonki, solą, pieprzem i chili.
5. Gotujemy chwilę i zestawiamy z ognia.
eatyourdream
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!