Bruschetta z pesto, pomidorkami koktajlowymi i serem mozzarella
zagłosuj teraz
Wczoraj wieczorem mieliśmy mały głód na kolację. Wpadliśmy więc na pomysł, aby przygotować proste, efektowne i przede wszystkim pysznie doprawione włoskimi smakami bruschetty. W menu: sos pesto, pomidorki koktajlowe i ser mozzarella. Jedno z naszych ulubionych połączeń :-) Ty również spróbuj tych bruschett, postępując zgodnie z naszymi szczegółowymi instrukcjami poniżej ↓ ↓
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania4 min
Na kromce chleba kanapkowego rozsmaruj sos pesto.
Na wierzchu ułóż przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
A następnie plastry mozzarelli.
Piec przez około 4 minuty w piekarniku w trybie "grill".Przed podaniem posyp rozmarynem.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 326Kcal
- Węglowodany: 14.6g
- Tłuszcze: 21.3g
- Tłuszcze nasycone: 8.9g
- Białka: 16.3g
- Błonnik: 3.5g
- Cukry: 3.6g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 11
Informacje żywieniowe za 1 porcję (136g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis