Faszerowane pieczarki na aperitif
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Masz w lodówce pieczarki i świeży ser? Teraz masz szansę zrobić faszerowane pieczarki ;-)
Składniki
		
			
			6
			
		
	
																		Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
 Usuń nóżki z grzybów. Usuń nóżki z grzybów.
 Użyj łyżeczki, aby wypełnić je serem czosnkowo-ziołowym. Użyj łyżeczki, aby wypełnić je serem czosnkowo-ziołowym.
 Posypać solą, pieprzem, czosnkiem w proszku i bułką tartą. Posypać solą, pieprzem, czosnkiem w proszku i bułką tartą.
 Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
 I gotowe, twoje faszerowane pieczarki na aperitif są gotowe! I gotowe, twoje faszerowane pieczarki na aperitif są gotowe!
Obserwacje
Grzyby: podczas gotowania wydzielają dużo wody. Po zakończeniu gotowania zdejmij je z patelni i umieść na chłonnym papierze.
 
 Wersja na zimno: jeśli nie masz ochoty przechodzić przez etap pieczenia w piekarniku, możesz cieszyć się tym przepisem na zimno. Wystarczy zatrzymać się na kroku 3 i usunąć bułkę tartą z listy składników ;-)
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 193Kcal
			
		- Węglowodany: 8g
- Tłuszcze: 12.4g
- Tłuszcze nasycone: 7.7g
- Białka: 11.7g
- Błonnik: 1.1g
- Cukry: 0.6g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 7
Informacje żywieniowe za 1 porcję (94g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        



Oceń ten przepis